Nišu saraksti • IR.lv

Nišu saraksti

Aivars Ozoliņš

Partiju piedāvājums Eiroparlamenta vēlēšanās tēmēts savu vēlētāju grupām

Kandidātus paziņojušas gandrīz visas partijas, kurām ir izredzes iegūt vismaz vienu no astoņiem Latvijas deputātu mandātiem Eiropas Parlamentā. Kandidātu izvēle rāda it kā raibu, tomēr tipoloģizējamu stratēģiju izvēli sarakstu veidošanā.

Tiesa, par divām partijām skaidrības vēl nav. Pirms KPV LV var izlemt par partijas kandidātiem, tai ir jāizlemj, vai partija vispār vēl ir un kāda tieši. Tad varētu arī izspriest, kuru sūtīs «mainīt sistēmu» uz Briseli, kad jau kandidātu visiem amatiem Gobzemu paši aizsūtījuši pa puņķu taku.

Vēl neprognozējamāka ir Saskaņa, kas var pēc darbaļaužu lūguma acumirklī un vienbalsīgi mainīt sarakstu atkarībā no KNAB izmeklēšanu gaitas un Rīgas ielu stāvokļa. Līdz vēlēšanām 25. maijā var būt gan jaunas apsūdzības, gan jaunas krimināllietas; droši vien tāpēc partijas saraksta galvgalī pagājušonedēļ piepeši ielēkušais Nils Ušakovs prognozē, ka nākamie trīs mēneši viņa dzīvē būšot «absolūta elle».

Ušakovs pārspīlē, dēvēdams par «karu», Rīgas «izlaupīšanu» un «izvarošanu» un personisku elli parastu kriminālizmeklēšanu kārtējā korupcijas lietā. Daudzi savulaik prominenti ļaudis, to skaitā Rīgas Satiksmes bijušais priekšnieks Leons Bemhens varētu viņu nomierināt, ka dzīve nebeidzas arī cietumā — var ņemt līdzi pat savu ledusskapi. Tieši tāpat kā uz Eiroparlamentu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu