Svētīgi • IR.lv

Svētīgi

2
Nellija Ločmele

Skanīgs un karsts visās nozīmēs — tāds bijis gads, kuram nu liksim punktu. Mežaparka estrāde, kurā tūkstošiem balsu vienojās Dziesmusvētkos, tagad būvdarbu dēļ ir nojaukta, taču svētku saviļņojumam, ko paturam katrs savā atmiņā, nekāds laika zobs nevar tikt klāt. Skaisti! Arī simtgades svinību kulminācija 18. novembrī ir to laimīgo mirkļu kolekcijā, no kuras pasmelties enerģiju brīžos, kad vienmuļība, bēdas vai dusmas atņem spēkus.

Savukārt karstuma šim gadam netrūka no visām pusēm. Degošo purvu sūrie dūmi pat izrādījās nieks, salīdzinot ar politiskajiem cepieniem. Tik neganta priekšvēlēšanu kampaņa pārspēja pat Zīgerista bļaurēšanu, un valdības veidošana ievilkusies kā nekad.

Tomēr īstāko elles uguni korumpantiem šogad uzkūris KNAB. Tāds skaļu lietu birums tik īsā laikā nav iepriekš redzēts — gadu aizsākuši ar Latvijas Bankas prezidenta aizturēšanu, KNAB ap Jāņiem iegriezās Saeimā pie pāris deputātiem, bet pirms Ziemassvētkiem rokudzelžos aizveda veselu Rīgas Satiksmes politbiznesa grupu. Arī Latgale nav apdalīta, biroja klientu lokā Daugavpils bijušais mērs Eigims.

KNAB jauda tiešām priecē — labāku dāvanu valsts simtgadē grūti iedomāties, jo nesodāmas korupcijas dēļ mēs zaudējam ne tikai daudz naudas, bet ticību likumu varai. KNAB priekšniekam Straumem taisnība: uz spēles ir Latvijas nākotne. Taisnīgāka valsts ir mērķis, kura labā nākamgad būs daudz darāmā. Tātad vajag daudz darītāju.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu