Spoku pilsēta • IR.lv

Spoku pilsēta

6
Foto — Edmunds Brencis, Picture Agency

Ar tukšām villām un pamestiem graustiem, dārgu dzīvi un dāsnām sociālās palīdzības programmām – tāda vēlēšanas sagaida Jūrmala, kas pašvaldību vidū izceļas ar skaļiem skandāliem un diviem par korupciju agrāk tiesātiem mēriem. Arī pašvaldībā nepilnus septiņus gadus valdījušais Gatis Truksnis (ZZS) ir aizdomās turētais krimināllietā, tomēr tas nekavē viņu atkal pretendēt uz domes vadību

Iebraucot Jūrmalā, šovasar pilsētniekus un viesus sagaida divi uzpumpēti tēli – rozā zilonis pie Lielupes tilta un bijušais mērs Gatis Truksnis milzīgos vēlēšanu plakātos ielās. Reklāmu ir daudz, solījumi apaļi: 500 eiro jaundzimušo pabalsts, 100 eiro katram pensionāram, 90% nekustamā īpašuma nodokļa atlaide, sabiedriskais transports par velti un bezmaksas internets visiem!

Vienīgais reklāmskaitlis bez nulles ir 71% – tik daudzi jūrmalnieki atzinīgi vērtējot domes darbu. Aptauja veikta janvārī, kad Truksnis atstāja mēra krēslu, bet jau drīz ar pilnu sparu stājās ZZS saraksta priekšgalā. Ar īsiem pārtraukumiem kopš 2010. gada mēra amatā sabijušais politiķis cer atgūt vēlētāju uzticību pēc pērn nograndušā korupcijas skandāla. KNAB oktobrī aizturēja viņu un miljonāru Jūliju Krūmiņu aizdomās par nelikumībām partiju finansēšanā, un tad atklājās, ka mērs mitinās miljonāra namā Turaidas kvartālā – lepnā dzīvoklī, kuru, iespējams, saņēmis kā atlīdzību par būvprojekta raito virzību.

Konkurentu reklāmas pilsētā redzamas maz, tomēr gribētāju uz domi netrūkst – korupcijas vajātajā kūrortpilsētā par 15 mandātiem sacenšas 12 saraksti. Vairumam gan nav cerību pārvarēt 5% barjeru, kaut arī neizlēmušo vēlētāju skaits joprojām ir liels, gandrīz katrs ceturtais vēl šaubās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu