Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā


KNAB pārbaudīs, vai tiek pārkāpta priekšvēlēšanu aģitācija un
vai tiks izmantoti pašvaldības līdzekļi, lai neilgi pirms vēlēšanām, 27. maijā, sarīkotu grupas Bi-2 bezmaksas koncertu Lucavsalā. To organizē Rīgas Tūrisma attīstības birojs kā sezonas atklāšanas sarīkojumu, taču līdz šim nav izdevies noskaidrot, no kurienes ņemti 203 538 eiro koncerta apmaksai.

Drošības policija bijušo KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieku Juri Jurašu atzinusi par aizdomās turēto kriminālprocesā par valsts noslēpuma apzinātu izpaušanu. Jurašs iepriekš publiski paziņoja, ka viņam piedāvāts kukulis, lai bijušā VAS Latvijas Dzelzceļš vadītāja Uģa Magoņa un Igaunijas uzņēmēja Oļega Osinovska kriminālprocess tiktu pārkvalificēts no kukuļdošanas par tirgošanos ar ietekmi, par ko likumā paredzēts daudz maigāks sods.

Valsts izglītības satura centrs no vairākām izglītības iestādēm saņēmis informāciju par latviešu valodas centralizētā eksāmena 12. klasēm domraksta tematu noplūdi. Eksāmena norisi 16. maijā tas netraucēja, jo laikus tika nomainīts eksāmena daļas saturs pret rezerves variantu. VISC pagaidām neatklāj, kādās skolās bija noplūduši domrakstu temati. Tas tikšot skaidrots izmeklēšanā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu