Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

3
Kristīne Simsone


ooooo
 Tonijs Erdmanis / Toni Erdmann. Augstākā pilotāža komēdijas žanrā – trīs stundas garais tēva un meitas darbaholiķes attiecību stāsts pasniegts, sulīgi un inteliģenti kariķējot korporatīvās vides virspusējību. Savukārt laikmeta simptomātika – paviršība attiecībās ar tuviniekiem – vācu režisores Marenas Ades darbam piešķir trauslu smeldzīgumu. Kannu kinofestivālā pirmizrādītā filma ir viens no pēdējo gadu būtiskākajiem veikumiem vācu kinematogrāfā. Jāredz! Kinoteātrī Splendid Palace no 28. oktobra.

oooo Radinieki. Dokumentālista Vitālija Manska jaunākais darbs veltīts Ukrainas sašķeltās sabiedrības portretējumam. Tas ir personisks darbs, jo režisors filmē savas ģimenes atzarus; viedokļi un politiskās pārliecības ir dramatiski atšķirīgas. Ja šī konfliktējošo uzskatu un ļaužu galerija būtu kompaktāka un, nepaļaujoties tikai uz skatītāja zināšanām, pamatīgāk tiktu ieskicēts konteksts, filmai būtu arī laikmeta liecības vērtība. Kinoteātrī Splendid Palace no 28. oktobra.

Melānijas hronika. Režisora Viestura Kairiša laikmeta drāma ir viens no gaidītiem notikumiem Latvijas kinematogrāfā šogad, un pēc pirmizrādes tā noteikti kļūs par vienu no diskutablākajiem. Filma balstīta rakstnieces Melānijas Vanagas atmiņu romānā Veļupes krastā un ir skarbs padomju represiju portretējums, kura atmosfēru lielā mērā veido tieši operatora Ginta Bērziņa melnbaltie kadri. Taču stāstniecība un filmas režija atstāj daudz neatbildētu jautājumu. Filmas recenziju lasiet 3. novembra žurnālā. Kino no 1. novembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu