kinojaunumi • IR.lv

kinojaunumi

4
Briesmonīte Mollija
Kristīne Simsone

 

 

Meitene vilcienā / Girl on the Train. Psiholoģiska drāma tumšās toņkārtās pēc britu autores Paulas Hokinsas tāda paša nosaukuma dižpārdokļa. Atmetot filmas salīdzināšanu ar literāro pirmavotu, jāsaka, ka režisoram Teitam Teiloram (arī oskarotās drāmas Kalpone/The Help autoram) izdevies radīt darbu ar apzināti smagnēju noskaņu, kas ir būtisks vēstījuma komponents. Režisora mēģinājums vairāku sieviešu samudžinātos dzīvesstāstus atrisināt ar pēkšņu pavērsienu nostrādā tikai daļēji – ir jāpiepūlas, lai tam noticētu vai pat justu pārsteigumu. Kino no 7. oktobra.

Briesmonīte Mollija / Ted Sieger’s Molly Monster. Rets gadījums – repertuārā nonāk animācijas filma no Eiropas (bērnu) kinofestivālu vides. Stāsts par labestīgo mošķu ģimeni aizgūts no šveiciešu ilustratora Teda Zīgera radītajām televīzijas sērijām. Atšķirībā no ASV lielo studiju darbiem filmai piemīt piezemētāka vizuālā estētika un mazākajiem bērniem draudzīgs vēstījuma izklāsts.  No 7. oktobra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu