Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

5
Kristīne Simsone

 

Stārķi / Storks. Izklaides kinogabals par stārķiem, kas bērnu vietā nu piegādā gadžetus no internetveikala. Filma ir mazākiem bērniem draudzīga gan garuma, gan dinamiskā ritma un kolorīto tēlu dēļ, tomēr tajā pietrūkst kaut nelielas, taču izglītojošas pievienotās vērtības. Protams, uz pārspīlējumiem un trāpīgiem dialogiem, kā arī atjautīgiem gegiem balstīto labestīgo stāstu var uzlūkot kā pasaku, kas spēj aizkustināt gan bērnus, gan pieaugušos.  Kino no 30. septembra.

Mis Peregrīnas nams brīnumbērniem / Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Šis režisora Tima Bērtona darbs – Rensoma Rigsa sarakstītā bestsellera ekranizācija –  neieguls atmiņā kā viens no režisora filmogrāfijas noslīpētākajiem stūrakmeņiem, tomēr tajā ir jūtams spēcīgs rokraksts, kas izgaismo Bērtona labestīgo interesi par citādo. Filmā iemūžinātie brīnumbērni ir iemantojuši vizuāli baisas aprises, taču jauneklīgais piedzīvojumu gars šo darbu padarīs interesantu, ja ne pašiem mazākajiem, tad gados jauniem skatītājiem noteikti.  Kino no 30. septembra.

Likteņzeme. Jāņa Ozoliņa-Ozola dokumentālā filma par kādas latviešu ģimenes atkalapvienošanos vairāk nekā pusgadsimtu pēc padomju okupācijas un represijām. Notikušā dramatisms ir sāpīgi pazīstams daudzām Latvijas ģimenēm, tomēr tikai ar apelēšanu pie šīs tēmas nepietiek, lai radītu labu kinodarbu. Filma atstāj nesavāktu iespaidu nemitīgās atkārtošanās dēļ, kā arī rada sajūtu, ka veidotāji apstājušies pie pašsaprotamām atziņām par piederību un asinsbalsi, – labs stāsts ir pazudis paviršā izpildījumā. Kino no 29. septembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu