Pēdas smiltīs, skats kinoekrānā • IR.lv

Pēdas smiltīs, skats kinoekrānā

3
Pagājušā gada festivālā. Tiek uzstādīts Jurģa Krāsona un koktēlnieka Jāņa Straupes vides objekts Hindenburga burkāns.
Kristīne Simsone

Kino, mākslas un mūzikas festivāls RojaLkinodopings Rojā

Skaitu kinoseansus festivāla RojaL programmā un priecājos: divarpus dienās nelielā Kurzemes piekrastes mazpilsēta piedzīvo īstu kinoinjekciju – tiks izrādīts ap 30 filmu. Un labākais – šis kino kvantums ir reāli «pieveicams»: lielākā daļa darbu ir dažādu žanru īsfilmas, turklāt seansi izkārtoti tā, lai to laiki tikpat kā nepārklātos. 

Jau sesto reizi norisošajā festivālā, ko savā dzimtajā pilsētā kopā ar domubiedriem ir izlolojis kinomākslinieks un režisors Jurģis Krāsons, ir, ko redzēt: crème de la crème no pašmāju animācijas īsfilmām pieaugušajiem, Eiropas kinoakadēmijas 2015. gada īsfilmu izlase un kompakta spēlfilmu izlase. Saldajā ēdienā – atklājumiem bagāta Dānijas kino programma, bet visjaunākajiem kinoskatītājiem cikla Lupatiņi seanss un animācijas darbnīcas. 

Ap piesātināto kinoprogrammu rindojas arī koncerti – klavieru kvarteta RIX uzstāšanās atklāšanā, kā arī pianista Jura Žvikova priekšnesums. Savukārt Rojas Kultūras centrā, uz kuru, tāpat kā iepriekšējos gadus, vedīs izritināts jūraszilais paklājs, tiks atklāta mākslinieka Pētera Sidara izstāde Jūra. Rojā būs apskatāmas viņa trīsdimensiju gleznas. Taču, atgriežoties pie kino, lūk, trīs kinoseansi, kuru dēļ Roja ir jāapmeklē.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu