Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

2
ASV miljardieris Donalds Tramps oficiāli izvirzīts ASV prezidenta vēlēšanām. Savukārt Demokrātu partijas nacionālajā konventā pausts atbalsts Hilerijai Klintonei. Par viņu balsot ASV prezidenta vēlēšanās aicināja ASV pirmā lēdija Mišela Obama un Vermontas senators Bērnijs Sanderss. ASV prezidenta vēlēšanas notiks 8. novembrī.

Nedēļas notikumi pasaulē


Vāciju pēdējās nedēļas laikā satricināja vairāki teroristu uzbrukumi
. Lielākais no tiem notika Minhenes tirdzniecības centrā, kur 18 gadus vecs Vācijas un Irānas dubultpilsonis nošāva deviņus un ievainoja 35 cilvēkus, pēc tam izdarīja pašnāvību. Cits patvēruma meklētājs no Sīrijas ar mačeti nogalināja grūtnieci, bet sīrietis, kuru no Vācijas gribēja izsūtīt uz Bulgāriju, Ansbahas pilsētā sarīkoja sprādzienu pie bāra, pats gāja bojā, bet vēl 12 cilvēki tika ievainoti. Pirms šiem uzbrukumiem 17 gadus vecs Afganistānas bēglis ar nazi un cirvi vilcienā uzbruka pasažieriem, piecus ievainojot.

20. jūlija rītā ceļā uz darbu automašīnā Kijevas centrā tika uzspridzināts pazīstamais Ukrainas un Baltkrievijas žurnālists Pāvels Šeremets. Policija pieļauj vairākas versijas, taču galvenā – Krievijas specdienestu īstenota iebiedēšana.

Ar rekordlielu summu – nepilniem trim miljardiem eiro – Eiropas Savienība sodījusi piecus Eiropas lielākos kravas automašīnu ražotājus. Tie apsūdzēti cenu saskaņošanā un par izvairīšanos no stingrāku piesārņojuma noteikumu radītajām izmaksām. Daimler, DAF, Iveco, MAN un Volvo/Renault pirms 14 gadiem noslēdza nelikumīgu vienošanos, saskaņojot cenas, kā arī atliekot un tad novirzot uz klientiem piesārņojuma novēršanas tehnoloģijas izmaksas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu