Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

3

Nedēļas notikumi pasaulē

Eiropas Centrālās bankas lēmumi samazināt refinansēšanas likmi līdz visu laiku zemākajam līmenim bija «ne izmisīgi, bet tomēr» mēģinājumi atdzīvināt eirozonas ekonomiku un novērst deflāciju, atzīst Latvijas Bankas vadītājs Ilmārs Rimšēvičs. ECB procentu likmi galvenajām refinansēšanas pozīcijām samazināja no 0,05% līdz 0%, par 0,1% samazināja noguldījumu likmi – līdz mīnus 0,4%. Savukārt diennakts procentu likme samazināta par 0,5% un turpmāk veidos 0,25%.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavēlējis atsaukt Krievijas karaspēku no Sīrijas, jo armijai dotie uzdevumi Sīrijā lielā mērā esot izpildīti un tā klātbūtne vairs neesot nepieciešama. Krievijas lēmums laika ziņā sakritis ar Ženēvā sāktajām Sīrijas karojošo pušu miera sarunām un var liecināt par izrāvienu konsultācijās par Sīrijas nākotni.

Turcijas galvaspilsētā Ankarā pēdējo piecu mēnešu laikā notika jau trešais terorakts. Sprādzieni nogranda netālu no premjerministra biroja. Teroraktā dzīvību zaudēja 37 cilvēki, arī viens vai divi pašnāvnieki. Aizdomās par terorakta sarīkošanu policija pie Sīrijas robežas aizturējusi četras personas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu