Samaisīt muzikālās garšvielas • IR.lv

Samaisīt muzikālās garšvielas

4
Latvian Voices — Zane Stafecka (no kreisās), Andra Blumberga, Laura Leontjeva (spogulī), Laura Jēkabsone, Elīna Šmukste, Nora Vītiņa (aizmugurē). «Sešus gadus esam bijušas kopā daudz ilgāk un intensīvāk nekā ar savām ģimenēm un draugiem. Skaidrs, ka tikai labākās draudzenes var tā darīt. Mums pat ir teiciens: «Ja visas, tad visas!»»
Ieva Puķe

Ikdienā – diriģentes un pedagoģes Latvijas koros, grupas Latvian Voices meitenes kāpj uz skatuves, lai sadziedoties radītu vienu no Eiropas spēcīgākajiem a cappella

Tikko nofilmēts video nedēļas nogalē notiekošajam Rīgas a cappella festivālam. Ir vakars, un cita pēc citas viņas ienirst, kā pašas smejas, «pašdarbībā». Soprāns Laura Jēkabsone ir kortmeistare Babītes korim Maska. Nora Vītiņa, cits soprāns, diriģē Emīla Dārziņa jaukto kori. Zemās, basam pielīdzināmās balss īpašniece Laura Leontjeva ir diriģente Saulkrastu jauktajam korim Anima. Alts Elīna Šmukste turpat strādā par vokālo pedagoģi. Otrs alts Zane Stafecka to pašu dara Doma skolas meiteņu korī, Jelgavas meiteņu korī Spīgo un korī Zemgale. «Bet es šovakar skrienu uz Ādažiem, es tur dzīvoju, un man ir gan Ādažu jauniešu koris Mundus, gan koris Valdorfa skolā,» vilkdama mugurā mēteli, pavēsta vēl viens alts Andra Blumberga.

Dziesmusvētku parādē sešas meitenes iet savu koru priekšgalā, taču paralēlajā mūzikas dzīvē satiekas uz skatuves vokālajā grupā Latvian Voices. Līdz šim labāk zināmas ārzemēs, kur aicinātas, piemēram, dziedāt vienā koncertā ar franču leģendu Mireiju Matjē. Ar līdz šim vērienīgāko Latvijas koncerttūri Pāri robežām dāmu a cappella sastāvs patlaban iekaro arī pašmāju publikas sirdis.

Pastaigāsim ar svecēm?

Pie Latvian Voices rašanās vainojama… svētā Lūcija. 2009.gada nogalē Andras Blumbergas bijusī skolotāja, kura katru gadu ar Kuldīgas bērnu kori Cantus Ziemassvētku laikā brauc uzstāties Vācijā, pastāstīja, ka Hamburgā steidzami tiek meklētas septiņas dziedošas Lūcijas. Meitenes, kas lielākajā pilsētas luterāņu dievnamā Svētā Mihaēla baznīcā 13.decembrī, Svētās Lūcijas dienā, muzicēs ar svecēm rokās. Iepriekšējā gada grupa no Zviedrijas neesot bijusi uzdevuma augstumos, tāpēc hamburgieši gatavi ielūgt jaunu Lūciju komandu. Piedāvā Ziemassvētku koncerttūri arī citās Vācijas pilsētās. Līdz decembrim, kad paredzētas šīs uzstāšanās, bija palikuši pāris mēneši, taču nekādu Latvian Voices vēl nebija. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu