Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

6
Draiskule
Kristīne Simsone

 


ooo
 Draiskule / Trainwreck. Varētu šķist, ka amerikāņu komiķe Eimija Šūmere, kura debitē scenāristes lomā, ir izvilkusi tradicionālo Holivudas romantisko komēdiju žanru ārpus rāmjiem – filma ir bez glamūra uzskaistinājumiem un ar ārkārīgi cilvēcīgu, simpātisku galveno varoni, ko spēlē pati Šūmere. Taču tā ir meistarīgi izveidota ilūzija: cēlās tēmas – feminisms un vienlīdzība – ir tikai glazūra klasiskam princešstāstam. Džada Apatova režijā tas vismaz nav pārcukurots, ar dāsnu devu sadzīviska humora. Reti indīgā lomā var redzēt arī Holivudas niekus līdz šim ignorējušo Tildu Svintoni. Kino no 14.augusta.

Franču kultūras nedēļa: Kannu kinofestivāla filmu retrospekcija. Astoņu slavenajā kinofestivāla programmā iekļauto Francijas filmu izlase. No 2009. līdz 2014.gadam uzņemtie darbi atspoguļo vienu no būtiskākajām mūsdienu franču kino tendencēm – saistību ar sociālajām tēmām. Izlase atklāj noslīpētā stāstniecībā balstītus reālistiskus, bieži smeldzīgus un intriģējošus stāstus. Mana favorīte – kopražojumā ar Senegālu tapusī Piroga ir aizkustinošs, nervus kutinošs stāsts par imigrantu bīstamo ceļu labākas dzīves meklējumos. Kinoteātrī Splendid Palace no 18. līdz 23.augustam.

Rokfilmu festivāls Cēsīs. Pirmais rokfilmu festivāls pārsteidz ar programmas pārdomātību un blīvumu: divarpus dienu garā festivāla arsenālā ir kinolektoriji, filmas jauniešiem un ģimenēm, arī koncerti. Arī satura piedāvājums plašs – no Rolanda Kalniņa Elpojiet dziļi jeb Četri balti krekli līdz Denisa Hopera ne mazāk leģendārajai Easy Rider. Festivālā arī Kristiana Luhaera un Mareka Bērenta dokumentālās filmas Savējie sapratīs! Sešdesmitie. Sākums pirmizrāde. No 14. līdz 16.augustam. Biļetes cena 2-4 €. Rockfilmfestival.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu