Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

4
Krievijas politiķa Borisa Ņemcova izvadīšana uz kapiem Maskavā 3.martā.

Radars pasaulē


Kremļa opozicionāra Borisa
Ņemcova nogalināšana Maskavas centrā ir politiska slepkavība – par to vienisprātis ir komentētāji pasaulē. Krievijas prezidenta kritiķis Ņemcovs ar četriem šāvieniem tika nogalināts netālu no Kremļa 27.februāra vakarā. Viņa domubiedri atklāj, ka Ņemcovs saņēmis draudus, viņš arī gatavojies nākt klajā ar ziņojumu par Krievijas armijas klātbūtni Ukrainas karā.

Ukrainas lidotājai Nadeždai Savčenko prezidents piešķīris Ukrainas Varoņa goda nosaukumu. «Nadežda ir ukraiņu nesalaužamā gara un varonības simbols, paraugs tam, ka vajag aizstāvēt un mīlēt Ukrainu. Viņa ir mūsu uzvaras simbols,» teica Petro Porošenko. Cietumā Maskavā ieslodzītā Savčenko badastreiku izturējusi jau vairāk nekā 80 dienas. Lai arī viņas dzīvība ir apdraudēta, Savčenko šonedēļ atteikusies pārtraukt badastreiku.

Igaunijā parlamenta vēlēšanās uzvarējusi līdz šim valdījusī Reformu partija, saņemot 27,7% balsu un izcīnot 30 no parlamenta 101 vietas. Otrajā vietā ar 27 vietām parlamentā ierindojusies prokrieviskā Centra partija. Trešie palika reformistu koalīcijas partneri sociāldemokrāti, bet ceturtie – opozīcijā esošā Tēvzemes un ResPublica apvienība. Parlamentā iekļuva arī divas jaunas partijas – Brīvā partija un konservatīvie. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu