Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

3
Lapsu medības
Kristīne Simsone

 

oooo Lapsu medības / Foxcatcher. Pirmklasīga psiholoģiskā drāma, kas ar ieturēto, salto noskaņu pakļauj elektrizējošai spriedzei. Uz patiesiem notikumiem balstītais stāsts par kāda bagātnieka (Stīvs Karels) noslēpumaino aizbildniecību pār ambiciozu reslinga cīkstoni (Čenings Teitems) ir iemesls fanot par Beneta Millera (Kapote, Naudas spēle) režiju. Lapsu medības ir drūms, taču līdz vīlītei meistarīgs un daudzslāņains vēstījums par nerealizētiem sapņiem, slimīgi slēptām pašapliecināšanās vēlmēm un paranoisku greizsirdību. Jāskatās arī Oskariem nominēto aktieru Marka Rafalo un Stīva Karela, kā arī Čeninga Teitema dēļ – tik spožās un neierastās lomās viņi nav redzēti. Kino no 23.janvāra.

oooo Lācēna Padingtona piedzīvojumi / Paddington. Lai gan cenzori paspējuši sanervozēties, vai 50.gadu beigās britu autora Maikla Bonda radītais un uz ekrāna iedzīvinātais cilvēkveidīgais lācis, sparīgi ālējoties pa Londonu, nesamācīs bērniem nelāgus paradumus, šis ir labs ģimenes kino –  eiropeiski veclaicīgs un maķenīt naivs. Lai gan filmiņa pārliecinoši (un šoreiz veiksmīgi!) turas pie pārbaudītām receptēm – aizkustinājuma un smīdināšanas -, tās sirsnīgā un piedzīvojumiem pilnā atmosfēra atbruņo. Košam kontrastam –  Nikola Kidmena ķertas taksidermistes lomā. Kino no 23.janvāra.

Futureshorts īsfilmu skate. Kārtējais īsmetrāžas «minifestivāla» uznāciens Rīgā. Šoreiz deviņu īsfilmu izlase, turklāt neordinārā atmosfēra ir vilinoša  – kino uz kuģa, kālab ne? 23.janvārī uz kuģa Rīgas pērle (Eksporta ielā 3A) plkst.19. Ieeja 7 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu