Andris Bērziņš mūsos • IR.lv

Andris Bērziņš mūsos

4
Kārlis Krūmiņš.
Anda Burve-Rozīte

Režisors Kārlis Krūmiņš (28) Dirty Deal Teatro Spīķeros iesāk izrāžu-lekciju ciklu Kara piezīmes par pasaulē aktuāliem notikumiem. Ik mēnesi jauno dramaturgu un režisoru tandēms radīs savu  izrādi 

Kā reaģētu Latvija, ja Igaunijā pēkšņi izveidotos Narvas tautas republika? Tieši tā savās Kara piezīmēs jautā režisors Kārlis Krūmiņš gadu pēc konflikta sākšanās Ukrainā. Decembra sākumā notikusī izrāde-lekcija, kurai sekoja diskusija ar skatītājiem, bija pirmā izrāžu ciklā, kas turpināsies līdz pat pavasarim. Katra mēneša sākumā tandēms – kāds jaunais dramaturgs un režisors – veidos savu izrādi, reaģējot uz aktuālajiem notikumiem pasaules ainā. Katras izrādes dramaturģiskais materiāls būs lasāms portālā Satori.lv.

Dramaturga Ivo Brieža un režisora Kārļa Krūmiņa izrādes tapšanā tika mainīti spēles noteikumi: saņēmis Brieža materiālu, Krūmiņš uz tā pamata radīja jaunu. Tā nonāca pie «intervijas ar Latvijas prezidentu, kura nekad nenotiks». Proti, Andra Bērziņa intervija iedomātā nākotnē, kad Igaunijā separātisti izveidojuši Narvas tautas republiku, un arī prezidenta uzruna tautai šajos apstākļos – satriecošu frāžainību un uzmanīgu lavierēšanu, liekot saprast, ka būtiski lēmumi tā arī netiks pieņemti.

Jauno režisoru Kārli Krūmiņu skatītāji kā labu aktieri iepazinuši dažādu teātru izrādēs, piemēram, populārajā Vecenē (Nacionālais teātris) vai pirms kāda laika Indrānos (Krievu teātris), taču īpašu atzinību aktieris guva Ģertrūdes ielas teātrī spēlētajā izrādē Leģionāri (labākā aktiera nominācija Spēlmaņu nakts balvai 2012.gadā). 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu