Pīrādziņi aizņemtiem cilvēkiem • IR.lv

Pīrādziņi aizņemtiem cilvēkiem

1
Matss valdes priekšsēdētājs Ivars Skrebelis.

Pirms diviem gadiem Ivars Skrebelis kopā ar partneri Bruno Ansonu iegādājās Skrundas maiznīcu Matss. Tagad Kurzemē cepto maizi viņi eksportē, bet Latvijas tirgū piedāvā jaunus un pagaidām vēl neierastus produktus

Kad gada sākumā zvanīju Matss valdes priekšsēdētājam Ivaram Skrebelim, lai aicinātu pastāstīt par Kurzemē pazīstamo maiznīcu, viņš atrunājās, ka vēl nav īstais brīdis. «Negribam lielīties ar svešiem sasniegumiem, bet gan to, ko paši esam izdarījuši, kopš iegādājāmies uzņēmumu,» sacīja Skrebelis. 

Maiznīca Matss, kas dibināta 1993.gadā kā Pakuļu ģimenes uzņēmums, ar savu produkciju, it īpaši ar dažādiem cepumiem un piparkūkām, jau daudzus gadus labi zināma pircējiem. Tagad Ivars Skrebelis gatavs stāstīt par pašu īstenotajām idejām, ar kurām izdevies iekārdināt arī ārzemju pircējus.

Aug kā ģimenes uzņēmums

Iepriekšējo īpašnieku paveikto Ivars vērtē ļoti augstu. Sākuši ar rudzu maizi, ko cepuši realizācijai tuvējos veikalos, 20 gadu laikā viņi sasnieguši divu miljonu latu apgrozījumu, nodrošinot ar darbu gandrīz 100 cilvēku un paralēli ceptuvei Skrundā atvēruši vēl otru ražotni Saldū.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu