Zvaigzne zenītā • IR.lv

Zvaigzne zenītā

6
«Labākais nav aplausi. Tad, kad es ar nagiem skrāpēju skatuves grīdu, darba process...»

Liepājas teātra aktrise Inese Kučinska (45) stāsta par jauno lomu, izdegšanas sindromu un mīlestību 

Kad gadās lasīt intervijas ar Inesi Kučinsku, no žurnālu lappusēm pretim raugās dzirkstoša, enerģijas pārpilna sieviete. Intervētāji izceļ ģimenes mātes, Liepājas un sava teātra patriotes vaibstus, raksta par aktrises ēšanas paradumiem un peldēšanos Baltijas jūrā ziemā – visu to, kas iekļaujams rakstu sērijās, kā pareizi (labi, gudri vai pilnvērtīgi) dzīvot. Trausla sieviete, kuras uzvaroši smaidošajos fotoportretos nenojaust viņas iemiesoto varoņu dēmoniskos raksturus un brīžam pārcilvēcisko spēku. Varbūt tāpēc visbiežāk Liepājas teātra skatītāju zālē dzirdamais jautājums ir – no kurienes šīs varones? Un kur aktrise ņem spēku?

No malas raugoties, Kučinskai ir viss, ko sieviete var vēlēties – ģimene (viņas vīrs Herberts Laukšteins vada Liepājas teātri, Inesei ir četri bērni), stabila dzīve un karjera, kurā, šķiet, grēks būtu vēlēties vairāk. Izrādēs Kučinska mirdz lomā pēc lomas, iznesot uz saviem pleciem labu daļu Liepājas teātra repertuāra smaguma. Viņas darbs ir kļuvis par neatņemamu teātra zīmola daļu: titulvarones divās izrādēs Hanana un Ragana, lielas lomas Piecos vakaros, Sasodītajā sarkanajā mēnesī, Pūt, vējiņi! un šīssezonas jaunajā hitā dejas izrādē Indulis un Ārija… 

Viņa iemieso īpašas sievietes – dzīves grūtību piemeklētas, tādas, kas var caur uguni iziet, spējīgas izaicināt likteni. Kā saka aktrise, viņas vienmēr mīl un cīnās par mīlestību, pat ja aiz to skarbajiem vaibstiem maigas jūtas ne uzreiz nojaušamas. Tāda ir arī Kučinskas varone Dž.Dž.Džilindžera tikko Liepājā pirmizrādītajā iestudējumā, jaunas krievu dramaturģes Jaroslavas Pulinovičas lugā Žanna. Biznesa sievietes tēlā, kura ar plaša mēroga organizatores vērienu metas iznīcināt neuzticīga mīļākā, viņa gaidāmā bērna un tā mātes dzīvi. Dēmoniska būtne, vienlaikus līdz sirds dziļumiem ievainota, liekot skatītājiem uzdot sev sarežģīti atbildamus jautājumus. Piemēram, cik tālu salauzta sirds var kalpot par attaisnojumu nelietībai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu