Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Toms fermā

 


ooooo
 Toms fermā / Tom à la ferme. Kopš 2011.gada lentes Iedomātās mīlestības šis būs tikai otrais veikums no kanādiešu spīdekļa Ksavjē Dolana nelielās filmogrāfijas, kas Latvijā nonāk uz lielajiem ekrāniem. Pa šiem pāris gadiem Dolana darbos daudz kas ir mainījies – «izmetis līkumu» pa pašmērķīgi krāšņu vizuālo drāmu žanru, 25 gadus vecais režisors atgriežas pie debijas filmā Es nogalināju savu māti spēcīgās un izjustās stāstniecības. Toms fermā, lai gan stilistiski pārdomāta, vizualitāti atstāj otrajā plānā, akcentu liekot uz jaudīgu psiholoģisko drāmu. Tā, vēstot par kāda jauna vīrieša došanos uz dzīvesbiedra bērēm un sastapšanos ar ģimenes noslēpumiem, pārtop pirmšķirīgā, stindzinošā trillerī. Jāredz! Kino Citadele no 17. līdz 23.oktobrim.

oooo Tiesnesis / The Judge. Kādreiz tik populārais tiesvedības drāmu (courtroom drama) žanrs ir reta parādība pēdējā laika kino, tālab šī lente ir kā nostalģisks atskats uz laiku, kad tapa tādi šedevri kā, piemēram, Kas nogalina lakstīgalu (1962). Tiesnesis gan vairāk pieder pie izklaides kino lauciņa, taču ir saturīga, pozitīva skatāmviela ar pievienoto vērtību – lielisks Roberta Daunija jaunākā aktierdarbs ciniska advokāta lomā un vērtīgs pārspriedums par morāli un godaprātu (mazpilsētas tiesnesis sēžas uz apsūdzēto sola). No 17.oktobra.

oooo Ceļojums uz Itāliju / The Trip to Italy. Režisora Maikla Vinterbotoma otrais piegājiens 2011.gada gastronomiskajam kino izbraucienam, lentei Ceļojums. Uzstādījums tas pats – aktieri Robs Braidons un Stīvs Kūgans dodas restorānu tūrē pa Itāliju. Komplektā humoristiskas dzēlībiņas un ekskursija pa kino un literatūras vēstures vietām. Siekalas rosinoša ēdienfilma un arī laba komēdija, kurā var gardi un no sirds pasmieties. Turklāt abi aktieri ir harismātiska «kompānija». No 17.oktobra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu