Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Par pasaules čempionu govs slaukšanā sacīkstēs Itālijā pasludināts vietējais lopkopis Džanmario Giriardi (31) — divās minūtēs viņš izslaucis 8,7 litrus, iespaidīgi pārspējot līdzšinējo rekordu (2 litri divās minūtēs). Laimīgais laureāts par sadarbību pateicās savai govij Mirkai. Taču nav izticis arī bez skandāla — pagājušā gada čempions atteicās startēt, kamēr slaukšanas sacīkstēs netiks ieviestas dopinga analīzes.

Nedēļas notikumi pasaulē


ASV atņēmušas Maskavai piemērotās tirdzniecības priekšrocības,
svītrojot Krieviju no jaunattīstības valstu saraksta, kam atļauts eksportēt uz ASV zināmu daudzumu preču bez muitas nodevām. Lēmums stājies spēkā piektdien.

Raķešu apšaudē teroristu kontrolētās Doņeckas pilsētas centrā nogalināts Sarkanā Krusta darbinieks no Šveices Lorāns Dupaskjē, kurš bija administrators aģentūras birojā Doņeckā. Ukrainas Iekšlietu ministrija apgalvo, ka pārtvērusi teroristu tālruņa sarunu ar Krievijas TV žurnālistu, kā falsificēt notikušā apstākļus, lai vainu uzveltu Ukrainas armijai.

Krievija sola aizsargāt savus pilsoņus Moldovā, ja tur izceltos līdzīgs militārs konflikts kā Ukrainā. «Nav vērts nodoties nekādām ilūzijām par to, vai Krievija aizsargās savus pilsoņus. Tā nepārprotami to darīs,» pašpasludinātās Piedņestras prezidenta vizītes laikā Maskavā paziņoja Krievijas vicepremjers Dmitrijs Rogozins. «Krievijas pilsoņu tiesību aizsargāšana vienalga, cik tālu viņi dzīvo, ir Krievijas valsts tiešā atbildība.» Jūlijā Maskava paziņoja, ka, Moldovai veidojot stiprākas saites ar ES, tiekot pārkāptas separātiskās Piedņestras iedzīvotāju tiesības.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu