Pilsētnieku spēles • IR.lv

Pilsētnieku spēles

2
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Madara Rudzīte

Kad Rīgas bruģis un ikdienas steiga apnikuši, bet izbēgt no pilsētas neiespējami, piedāvājam iepazīt citu Rīgu. Orientācijas spēles pilsētā derēs gan kājāmgājējiem un riteņbraucējiem, gan tiem, kam ir mašīnas. Izpēti maršrutus un kontrolpunktus un dodies ceļā viens pats vai kopā ar draugiem!

Smiļģim un lauvām pa pēdām

Lai arī brīžiem šķiet, ka Rīgas ielas nemainās gadiem, ir vērts pievērst uzmanību jumtiem, logiem, durvju rokturiem un pat elektrības stabiem, lai veiksmīgi izietu kādu no četrām Ir Ekspedīcijām pa Vecrīgu, Āgenskalnu, Centra un Avotu ielas rajonu vai Maskavas forštati, ko pavisam drīz papildinās arī maršruti pa Pētersalu un Andrejsalu, Ķīpsalu un Mežaparku. 

Ekspedīcijas, ko veido 15 kontrolpunkti, piedāvā sekot pa pēdām alķīmiķim Rēbusam, režisoram Smiļģim, pazudušiem lauvām vai garnadžiem, līdz nokļūtu kādā no rajona kafejnīcām vai bāriem, kur atpūsties pēc pastaigas. 

Ir nepieciešama gan enerģija, gan atjautība, lai vismaz 5 km garajos maršrutos risinātu attapības uzdevumus un rēbusus, kā arī meklētu īpašas rakstiskas norādes, kas ļauj tikt pie nākamā uzdevuma. Visi kontrolpunkti ir izvietoti rajoniem nozīmīgās vietās, un par tiem var vairāk uzzināt galapunktā, kur ekspedīcijas uzvarētājiem pienākas maza balva. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu