Linards Lazdāns, piedalījās pasaules futbola čempionāta ceremonijā • IR.lv

Linards Lazdāns, piedalījās pasaules futbola čempionāta ceremonijā

3
Gan Linardam, gan tētim Jānim Lazdāniem Brazīlija bija līdz šim tālākais ceļojums.
Anda Burve-Rozīte

 

Lepns un priecīgs. Saulē viegli iedegušu seju. Brazīlijas ziemas efekts? Deviņus gadus vecais Linards Lazdāns pasmaida – pirms pusotras nedēļas kopā ar tēvu Jāni atgriezies no pasaules futbola čempionāta, kurp lidoja 17 stundas, trīsreiz pārsēžoties. Jānis Lazdāns pastāsta, ka nokļūt pasaules kausa izcīņā abiem bijis sens sapnis. Linards kopš četru gadu vecuma apmeklē treniņus futbola skolā Metta. Pavasarī kopā ar citiem 299 puikām no Latvijas izpildīja McDonald’s globālās akcijas Ieved stadionā zvaigzni! piecus uzdevumus – tas deva iespēju piedalīties Latvijas finālā. Izlozē Linards uzvarēja. Jānis bez lielības atzīst, ka dēls par futbolu zinot vairāk nekā «daudzi vienaudži». Arī Brazīlijas galvaspilsētu ierakstījis pareizi. Pat pieaugušie mēdz apjukt, saka – Riodežaneiro. Vai Sanpaulu. Linards ierakstīja: «Brazilja.» 

22 lielākajiem veiksminiekiem no visas pasaules tika dota iespēja finālspēlē stadionā ievest abu komandu sportistus. Stalti izslējies, mazliet satraucies, Linards pie rokas veda Vācijas izlases zvaigzni Miroslavu Klozi. Viņš bija vienīgais zēns no Baltijas valstīm, kuram paveicās nokļūt Brazīlijā, futbola vissvarīgākā notikuma epicentrā. «Pieskārās laukumam savām pēdām,» smaida tēvs Jānis. Linards priecīgi sakustas, izdzirdējis manu komplimentu – turēšu īkšķus, lai nākamā reize ir pēc gadiem desmit, spēlējot par pasaules kausu Latvijas izlases sastāvā! «To es ļoti gribētu,» viņš nopietni saka. 

Rīdzinieku Lazdānu ģimenē aug trīs bērni. Mamma ir IT speciāliste, bet tēvs strādā Latvijas radio. Vecākā meita Laine šovasar absolvējusi 9.klasi un aizraujas ar mākslu. Linards spēlē futbolu. Divgadīgais Lotārs arī izrādot sportisku garu. «Mūsu mājās bērni pie datora nedirn,» Jānis pastāsta. Linardam pat vasarā treniņi norit vairākas reizes nedēļā. Nesūkstoties zēns brauc no laukiem uz Rīgu, kur saulainās dienās atpūšas pie vecvecākiem. «Pašam patīk. Nedzenam sportot,» Jānis pajoko. Savā komandā Linards ir aizsargs. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu