Pieskārušies Google Glass • IR.lv

Pieskārušies Google Glass

6
Uzņēmuma vadītājs Maksims Jegorovs: «Sapratu, ja gribu attīstīties gan kā speciālists, gan kā cilvēks, ir jāiet ārpus Latvijas tirgus robežām.»
Ieva Puķe

Akcents uz nākotni – tā tiek skaidrots Accenture nosaukums. Koncerna Latvijas filiāle darbinieku skaita ziņā ir lielākais IT uzņēmums mūsu valstī

Informāciju tehnoloģiju uzņēmuma Accenture Latvijas filiāle iekārtojusies virs divu banku telpām bijušajā VEF fabrikas administratīvajā korpusā Brīvības ielas pusē. «Tagad te, VEF teritorijā, ir vesels IT parks, bet mēs bijām pirmie, kuri šo vietu atklāja,» stāsta uzņēmuma vadītājs Maksims Jegorovs. Viņš sarunā met tiltu uz slaveno fabriku, kas ražoja pasaulē pirmo miniatūro fotoaparātu VEF Minox, bet padomju laikā – sakaru sistēmas kosmosa pētniecības vajadzībām. 

Arī Accenture darba telpas un sanāksmju zāles, kā vēsta norādes uz sienām un durvīm, nes VEF zelta klasikas vārdus: Minox, Pluto, Saturns, Marss, Sigma, Sakta… Otra grupa – lidostu nosaukumi: Gatwick, Heathrow, Stansted… Lai iedvesmotos no revolucionārajām tradīcijām un sajustu pasaules elpu.

Starp talantīgiem

Arī Accenture Latvija ir šie abi komponenti: gan globālais tvēriens, gan novatorisms. Filiāle starptautiskam uzņēmumam, kurš strādā 56 valstīs no Austrālijas un Indijas līdz Maurīciju salām, savu klientu lokā min Nokia, NSN, BMW, Eiropas Savienības Muitas dienestu. Accenture Latvija apgrozījums 2013.gadā sasniedzis 17, 2 miljonus latu. Visa Eiropas muitas krava tiek apstrādāta ar sistēmām, kuras uztur Accenture Latvija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu