Koalīcija un līgums • IR.lv

Koalīcija un līgums

1
Aivars Ozoliņš

Nacionālā apvienība atsakās no koalīcijas pienākumiem, bet patur sev tiesības

Vai Latvijā arvien ir valdība? Spriežot pēc Nacionālās apvienības līderu paziņojumiem, ka vairs neesot spēkā koalīcijas līgums, valdības it kā nav. Taču VL-TB/LNNK ir arī paziņojusi, ka no valdības ārā neiešot. Tātad valdība tomēr ir? Kas tādā gadījumā ir un ko noteic pastāvīgi piesauktais koalīcijas līgums? 

Valdība acīmredzot ir. Arī Visu Latvijai! vadonis Raivis Dzintars, pagājušo ceturtdien paziņojis, ka koalīcijas līgums vairs «nedarbojas», skaidroja – tas nozīmējot, ka valdība turpinot «darboties», taču, ņemot vērā pašreizējo situāciju, šī vienošanās vairs neesot saistoša koalīcijas partneriem. Turklāt koalīcijas līgums vispār neesot «ierakstīts oficiālos dokumentos».

Situācija nudien ir īpatnēja. Pirmkārt, pirmo reizi Latvijas vēsturē viena partija izteikusi neuzticību pašas deleģētam ministram. Taču premjerministrs Valdis Dombrovskis ir paziņojis, ka tuvākajā laikā neatsauks no amata tieslietu ministru Jāni Bordānu, kuru TB/LNNK 1.novembrī izslēdza no partijas un kura demisiju bija pieprasījusi. Bordāns pats atkāpties negrasās. Bet NA negrasās prasīt Saeimas balsojumu par neuzticības izteikšanu ministram.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu