Meli ir meli • IR.lv

Meli ir meli

2
Foto — AFP/LETA

Sīrijas prezidents Bašars al Asads (48) retā intervijā Rietumu žurnālistiem slavē krievus, kaunina Obamu un aicina ticēt, ka viņa režīms nekad nav melojis par ķīmiskajiem ieročiem

Prezidenta kungs, vai jūs mīlat savu valsti?

Pašsaprotams jautājums. Protams! Ir cilvēcīgi mīlēt dzimto zemi. Taču tas nav tikai emocionālas pieķeršanās jautājums. Runa ir arī par to, ko varat darīt savas zemes labā, it īpaši tad, ja jūsu rokās ir vara. Vēl uzskatāmāk tas izpaužas krīzes brīžos. Pašlaik, kad man jāaizsargā sava valsts, es vēl vairāk apzinos, cik ļoti to mīlu.

Bet, ja jūs būtu īsts patriots, varbūt prātīgāk būtu atkāpties, dodot iespēju sākt sarunas par pārejas laika valdību un pamieru ar bruņoto opozīciju?

Manu likteni izlems Sīrijas tauta. Tas nav jautājums, ko izlems kāds cits. Kas ir šie grupējumi? Ko viņi pārstāv? Sīrijas tautu? Vismaz daļu tautas? Ja reiz tā, tad lai piedalās vēlēšanās.

Vai jūs pats kandidēsit vēlēšanās?

Mans otrais termiņš beigsies nākamā gada augustā. Vēl nezinu, vai kandidēšu. Par agru, jo ir jāapjauš tautas noskaņojums un griba. Ja jutīšu, ka man vairs nav vairākuma atbalsta, tad nekandidēšu. (Par valdošās partijas līderi un armijas vadītāju Asads tika iecelts pēc sava tēva nāves 2000.gadā, un tikai pēc tam notika vēlēšanas, kurās par viņu nobalsoja 97%. Uz otro termiņu tika pārvēlēts ar 98% atbalstu 2007.gadā, kad vēlēšanās nemaz nebija cita kandidāta – red.) 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu