Bagātība • IR.lv

Bagātība

3
Nellija Ločmele

 

Cenu zīmes nu ņirb ciparu pārbagātībā – latus dublē eiro. Taisni žēl, ka arī makā pēkšņi viss kā uz burvju mājienu nedubultojas!

Vēl kādu brīdi šī pārbagātība turpināsies, tad lati pazudīs no cenām un makiem. No sirdīm ne – tās drusku iečīkstas atvadu žēlumā, nacionālajai valūtai pārtopot tikai vēstures liecībā. Mīļu mierinājumu šādā brīdī latviešiem sagādājuši ārzemnieki. Tā sevi piesaka divi čaļi, kas nesen YouTube palaiduši lipīgu dziesmu Paldies latiņam. «Nāc, Milda, man drīz kabatā, tur laša vairs nav tik un tā,» maigā dungošana liek pasmaidīt. Šonedēļ uzmeklējām meldiņa autoru, un izrādās, ka dziesmas ideja piederot mammai. Tātad paldies mammai par «paldies latiņam»!

Atvadas no lata iekrīt svarīgā jubilejā – šoruden aprit 25 gadi, kopš dzima Latvijas Tautas fronte. Plašā Atmodas kustība Daugavmalā spēja pulcēt pusmiljonu cilvēku dziesmotās demonstrācijās, bet, galvenais, sasaukt miljonus uz vēlēšanām, kuras pēc padomju butaforijas gadiem beidzot atguva jēgu – izraudzīties priekšstāvjus, kas piepildīs tautas ilgas pēc neatkarīgas valsts. Kā atceras viena no spilgtajām Atmodas laika personībām Džemma Skulme – visbrīnišķīgākais Tautas frontes laikā bija iekšējā atbrīvošanās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu