Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

5
Pirms pusnakts
Kristīne Simsone

 

oooo Pirms pusnakts / Before Midnight. Režisora Ričarda Linkleitera veidoto kulta filmu un pilnībā uz personāžu sarunām balstīto attiecību drāmu Pirms saullēkta (1995) un Pirms saulrieta (2004) turpinājums valdzina ar meistarīgiem dialogiem, bet Džūlijas Delpi un Ītena Houksa spēlētais pāris ir tikpat šarmants kā pirms 18 gadiem. Atšķirībā no priekštecēm šī filma ir ilgu attiecību šķērsgriezums, nevis nepiedzīvotas mīlestības portretējums, kura lielākā bagātība ir laika briedināti personāži un liela deva reālisma. Saturīgi, skaisti un ļoti baudāmi. Kino no 5.jūlija.

ooo Gals klāt! / This is the End. Jancīgs apokalipses gabals, kas atgādina tās veidotāju un dramatizētus paštēlus spēlējošo aktieru čomisku halucināciju. Šajā draudzīgajā pašparodijā tiek brutāli apsmaidīti teju visi Holivudas «izredzēto» netikumi, sākot ar narcismu un virspusējību, beidzot ar divkosību un dažādu kalibru perversijām. Netiek taupīts arī fantastikas žanrs un kino klasika – tas viss vienā lielā, humoristiskā farsā. Muļķīgi, nepretenciozi un brīžam pat ļoti smieklīgi. No 5.jūlija.

Vientuļais reindžers / The Lone Ranger. Karību jūras pirātu triloģijas režisors Gors Verbinskis uztapinājis filmu, kurā apspēlēti ASV aizvadītajā gadsimtā gan grāmatās un komiksos, gan TV un radio populārā «supervaroņa» Vientuļā reindžera piedzīvojumi. Vesterns sižetiskā jampadrača un Džonija Depa košās grima kārtas dēļ interneta plašumos jau nodēvēts par Karību jūras pirātiem tuksnesī. Kritiķu atsauksmes krasi atšķirīgas – vieni pārmet ideju konfliktu, citi slavē humoru un jestro stāstu. Neesmu redzējusi. No 3.jūlija. Lasiet filmas recenziju portālā Ir.lv 4.jūlijā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu