Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

3

Nedēļas notikumi Latvijā

Valdība otrdien nolēma, ka finansiāli atbalstīs plūdos cietušās pašvaldības un iedzīvotājus. Līdz 21.jūnijam pašvaldības varēs iesniegt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā aprēķinus par zaudējumiem. Pirmdien valdība nolēma izsludināt ārkārtas situāciju Daugavpilī un Daugavpils novadā, lai dotu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam un Valsts policijai tiesības piespiedu kārtā evakuēt arī tos cilvēkus, kuri atsakās pamest savu dzīvesvietu.

Visnopietnākā problēma 2012.gadā Latvijā bijusi korupcija, savā ikgadējā ziņojumā par cilvēktiesību situāciju pasaulē atzinis ASV Valsts departaments. Latvijā joprojām ir neapmierinoši apstākļi ieslodzījuma vietās, par pastāvīgu problēmu uzskatāma vardarbība pret sievietēm. Minēti arī ilgi pirmstiesas aizturēšanas termiņi, politiska iejaukšanās «valstij piederošo mediju» darbā, naturalizācijas lēnā gaita, antisemītiski incidenti, cilvēku kontrabanda, sociālā diskriminācija, kas vērsta pret seksuālajām minoritātēm, vardarbība pret bērniem.

Liepājas metalurgs pagājušajā nedēļā veicis 25 miljonu maksājumu vienam no saviem kreditoriem, otrdien informēja Valsts kase. Ar šādu summu būtu pieticis, lai norēķinātos par valsts galvoto kredītu, taču uzņēmums 19.aprīlī nosūtījis vēstuli Valsts kasei, ka nespēj veikt valsts galvotā kredīta pamatsummas maksājumu Itālijas bankai UniCredit S.p.A.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu