Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

5
Siržulauzējs
Kristīne Simsone

 


ooo Siržulauzējs / Playing for the Keeps

Holivuda lieliski apzinās, ka, tuvojoties Ziemassvētku brīvdienu sezonai, kinoskatītāji tīko pēc labas sajūtas raisoša kino, un to apzinīgi arī piegādā, fiksi uzmeistarojot pa kādai romantiskai komēdijai. Siržulauzējs ir pasalda brīvdienu filma, kura vairāk mērķēta sieviešu auditorijai, jo visi lentes notikumi, tāpat kā tās galvenās varones, riņķo ap kādu izbijušu futbola zvaigzni, kurš, pūloties saglābt attiecības ar dēlu, uz ekrāna rosās nedaudz robustā Džeralda Batlera tēlā. Tas gan, salīdzinot ar aktiera zināmāko lomu episkajā kara drāmā 300, ne tuvu nav tik izteiksmīgs, taču šim ģimenes vērtības spodrinošajam stāstam piedien ciešami. Kino no 7.decembra.

oo Seksaholiķi / Les Infidèles

No īsfilmām sakombinēts, šovinistisks un sievietes kā seksa un krāpšanas objektus atainojošs franču komerckino par neuzticības tēmu. Galvenajās lomās Francijas lielākās zvaigznes – Žils Lelušs un Žans Dižardēns. Lai gan vienu no īsfilmām uzņēmis arī superhita Mākslinieks radītājs Mišels Hazanavičs, kvalitāti tas diemžēl neietekmē. Seksaholiķu piederība komēdijas žanram balstās uz vulgāriem jociņiem. Francijas kino, neapšaubāmi, ir vairāk, ko piedāvāt, nekā saujiņa amatieriski veidotu īsfilmu, kurā, par spīti formātam, to veidotāji neiemanās veiksmīgi izstāstīt stāstu. Primitīvi. Kino no 7.decembra.

oo Pret uguni ar uguni / Fire with Fire

Pieņemu, ka tie, kas, plakāta ar Brūsu Vilisu sakārdināti, dosies uz filmu baudīt spriedzi un asu sižetu, būs vīlušies un ne tikai tāpēc, ka Viliss uz ekrāna redzams tikai pāris reižu, – asuma šajā lentē ir gaužām maz. Filma par kāda ugunsdzēsēja cīņu ar organizēto noziedzību neveiksmīgi lavierē starp melodrāmu un trilleri, tā īsti neuzņemot apgriezienus nevienā no tiem. Kinodarbs bez potenciāla – to apstiprina arī fakts, ka ASV lente vispār netika izrādīta kinoteātros, bet gan uzreiz «nogrūsta» DVD. Kino no 7.decembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Nākamais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu