Paldies Aristotelim! • IR.lv

Paldies Aristotelim!

5
Foto — Nora Krevneva, F64
Anda Burve-Rozīte

Dzejniece Inga Gaile (36) uzrakstījusi ceturto dzejas grāmatu, ieguvusi bakalaura grādu dramaturģijā un atzīstas, ka atļaušanās rakstīt, līdztekus nestrādājot darbu iztikai, ir ļoti laba sajūta

Šonedēļ dzejniece Inga Gaile atrodas Ventspils rakstnieku mājā un strādā. Nesen Ingai iznākusi ceturtā dzejas grāmata Migla. Par nosaukumu, kas ir ļoti ietilpīga metafora, pati saka: «Nav nekas baigi pozitīvs. Migla, no vienas puses, – ilūzijas, bailes, kurās cilvēks dzīvo. No otras – migla ir laba, pasargā un ļauj izdzīvot līdz tam brīdim, kad cilvēks gatavs no tās iziet.»

Par Ingas Gailes otro dzejoļu grāmatu Laiks bija iemīlējies literatūrzinātniece Anda Baklāne 2004.gadā Satori.lv rakstīja: «Mulsinoši skaistā Inga Gaile ar viņas skropstām, gurniem, acīm, balsi un visu pārējo kā ēna, kā gaisma nogulst pār krājuma lappusēm, traucējot atmaskot, pelt, paust vilšanos vai rezignāciju.» Bet dzejnieks Kārlis Vērdiņš 2007.gadā Dienā par Kūku Mariju: «Sievišķība tur lepni grozās priekšplānā.» 

Par jauno grāmatu Anda Baklāne žurnālā Latvju Teksti šovasar domā tā: «Krājuma telplaiks vairs nav tikai mūžīgā tagadne, kurā stihiski virmo fascinējoši iespaidu fragmenti, un liriskā persona ir kļuvusi daudz «vēsturiskāka» – personiskās pagātnes un dzimtas vēstures naratīvi ir viena no grāmatas spilgtākajām emocionālajām asīm.» Savas paaudzes dzejā Gaile ir viena no tām, par kuru runāts un spriests visvairāk.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu