Ir jautā • IR.lv

Ir jautā

4
Alfrēds Rubiks

Kā eiro nākotni ietekmēs varas maiņa Francijā un Grieķijā?

Jānis Ošlejs, ekonomists:
Pozitīvi. Līdzšinējā Sarkozī, kā arī Grieķijas valdības politika bija fundamentāli nepareiza. Šajās valstīs nenotika ekonomikas izaugsme un nebija redzami uzlabojumi kredītreitingos. Olandam Francijā paveras iespēja to mainīt, stimulēt ekonomiku. Tāpēc eiro nākotne, iespēja izdzīvot, ir pozitīvāka nekā līdz šim.

Alfrēds Rubiks, Eiroparlamenta deputāts:
Visādi var būt, taču viennozīmīgi nevar atbildēt. Eiro kā valūta ir izdevīga tām valstīm, kuras ir eirozonā, tāpēc tiks pielikti visi spēki, lai izķepurotos, jo, ja eirozona sabruks vai ja kāda valsts izstāsies, būs ļoti negatīvs precedents. Tas, kāda būs katras dalībvalsts vadība, nav tik būtiski.

Inna Šteinbuka, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja:
Vēlēšanas kādā no ES valstīm notiek katru mēnesi, bet svarīgākās lietas nemainās atkarībā no tā, kas ir pie varas. Būtiskākais ir nodrošināt izaugsmi, iemācīties dzīvot atbilstoši saviem līdzekļiem un, galvenais, radīt jaunas darbavietas, nevis veltīt laiku spekulācijām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu