Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

9
Filma Policija
Kristīne Simsone

 

oooo Policija / Polisse
Gandrīz vai simulējot dokumentālo kino, jaunās franču režisores Maivenas lente ar trīsuļojošu kameru seko līdzi Parīzes policijas nepilngadīgo aizsardzības vienībai. Šī sociālā trillera esence nav likumsargu ikdienu veidojošie baisie noziegumi, bet to iespaids uz šo ļaužu dzīvi un savstarpējām attiecībām, kuras Maivena attēlo ar milzu devu skaudra reālisma un, gribētos pat teikt, – ar psiholoģisku izpratni. Aizvadītajā Kannu kinofestivālā žūrijas balvu nopelnījusī filma ir viens no vērtīgākajiem socioloģiskajiem portretiem pēdējā laika franču kino. Kinoteātrī Splendid Palace no 9.marta. 

ooo Lorakss / The Lorax
Filmas pamatā ir leģendārā amerikāņu bērnu grāmatu autora Teodora Gīzela jeb Dr.Zeusa stāsts par zēnu, kas lūko pasaulei atjaunot piesārņojuma pilnībā iznīcinātos kokus. Šis stāsts ir bezgala labestīgs, taču spilgti sintētiskās krāsas un plastmasīgie animācijas personāži pamatīgi kontrastē ar ekoloģisko fabulu, un tāpēc filma zaudē daļu sirsnības. Kino no 9.marta. 

ooo Džons Kārters / John Carter
Savdabīgs zinātniskās fantastikas milzbudžeta grāvējs, kas adaptēts no sava žanra klasikas – Edgara Raisa Berova (viņš arī Tarzāna «tēvs») 1912.gadā sāktās Marsa piedzīvojumu romānu sērijas. Uz Marsa mistiski nokļuvušam ASV Pilsoņu kara veterānam jāglābj turienes civilizacija – nedaudz juceklīgi, taču baudāmi. Kino no 9.marta. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu