Indānu režisore • IR.lv

Indānu režisore

4
Indānu saimniece Signe Ezeriņa ar meitu Beāti un dēlu Tomu. Vīrs ugunsdzēsējs Normunds tobrīd atpūšas, jo naktī nav gulējis — dedzis šķūnis 1000 kvadrātmetru platībā.
Ieva Puķe

Mājām, kur vasarā plosījās realitātes šova Lauku sēta filmēšanas kaislības, ir savs stāsts – stiprāks par ekrāna un kino dramaturģiju 

Visu laiku biezā kārtā klājusies pāri klajumam, divu stundu braucienā no Rīgas migla pēkšņi pazūd. Indānus, Kurzemes lauku mājas, ko pa grantētu ceļu sasniedzam pāris kilometrus aiz Valdeķiem, caur mākoņiem apspīd dūmakaina rudens saule. Šķūņa korē joprojām tup uzraksts «Lauku sēta», sakrustots cirvis un dakšas. Arī auzu pārslu Herkuless reklāma pielīmēta tik stingri un acīm tik pierasta, ka vēl nav noknibināta nost. 

Dīvainā kārtā tikai uzraksti un standarta autobusu pieturas zīme «Indāni» atbilst iedomātajam mērogam. Viss cits šķiet mazāks, nekā izskatās televizorā: gan divstāvu dzīvojamā māja ar saimniecības ēkām, gan tās saimniece Signe Ezeriņa (38). Neliela auguma enerģiskajai rudmatei ar vīru Normundu piederēja nepārsūdzamas tiesības šovasar filmētā LTV realitātes šova dalībnieku pakāpeniskā izbalsošanā. Un pamatoti. Gluži kā režisors realitātes šovu, tā pilsētniece Signe šīs mājas pirms 20 gadiem ir uzbūvējusi tikai no trakas idejas.   

Grūtniece brauc ar traktoru
«1991.gada vasarā ar mīļo Ventspils brūtgānu Normundiņu iebraucām ar moci paskatīties, kā sāk atjaunoties vectēva mājas Vijas tur, kalniņā,» Signe norāda uz koku puduri kādus 500 metrus tālāk. «Uz šo pusi redzējām brikšņus un vecas kūts mūrus,» viņa pārlaiž skatienu Indānu sakoptajam sētsvidum. «Kaitinot Normundiņam teicu, ka mēs varētu te dzīvot ar saviem suņiem un zirgiem.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu