Elton, sūtījums no Katlakalna! • IR.lv

Elton, sūtījums no Katlakalna!

1
Mottra ražotnes vadītājs un īpašnieka dēls Dmitrijs Tračuks, kurš pēc ekonomikas studijām Krievijā, Lielbritānijā un Nīderlandē iecerētās investīciju bankas vietā nonācis ikru biznesā. Foto — Mārtiņš Zilgalvis, F64
Sanita Jemberga

Mottra ikri likti galdā gan Eltona Džona slavenajā labdarības ballē, gan Mihaila Gorbačova 80.jubilejas svinībās 

Grūti iedomāties, kas kopīgs glamūrīgajam sabiedrības krējumam, kas izlijis pār britu dzeltenās preses lapām pēc mūziķa Eltona Džona ikgadējās labdarības balles vai Mihaila Gorbačova 80 gadu jubilejas svinībām Karaliskajā Albertholā, un angāram līdzīgai divstāvu ēkai Rīgas pievārtē, Katlakalnā. 

Te, Latvijas un Krievijas kopuzņēmumā Mottra, top videi draudzīgie melnie ikri, kuri pacietīgā garā iekaro vietu uz bagātu gardēžu galdiem ārpus Latvijas un apskrējuši gan Anglijas, gan ASV lielo laikrakstu lappuses. 

Slauc, nevis uzšķērž
Mottra dibināta 2002.gadā, bet nav īpašnieku pirmais uzņēmējdarbības mēģinājums – viņi Astrahaņā citā jomā sākuši rosīties jau neilgi pirms PSRS sabrukuma un pēc kāda laika ieguvuši nomā vietējo zivju pārstrādes rūpnīcu, kas ražoja arī ikrus. Taču noma nav pagarināta, un īpašnieki izmēģinājuši spēkus vēl pāris vietās, līdz gadsimtu mijā nopirkuši uzņēmumu Ķekavas pagasta Katlakalnā, kur padomju gados audzēja karpas Rīgai. Atveduši ikrus un sākuši audzēt stores un sterletes, kuras līdz HES būvei dzīvoja arī Daugavā. «Mēs nopirkām faktiski sienas un visu pārbūvējām,» saka ražotnes vadītājs īpašnieka dēls Dmitrijs Tračuks, kurš pēc ekonomikas studijām Maskavā, Lielbritānijā un Nīderlandē iecerētās investīciju bankas vietā nonācis 27 darbinieku kolektīva vadībā. «Ikrus var taisīt katrs, ieskaitot katru Volgas zvejnieku, kas to arī dara, bet jautājums – kā tu tos gatavo?» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu