Tipisks Ziemassvētku ēdiens un dāvināšanas rocība dažādās pasaules zemēs
Galvenais ēdiens daudzviet pasaulē ir cepts tītars
Čehijā – cepta karpa
Dānijā – cūkgaļas cepetis ar kraukšķīgu ādu
Vācijā – Stollen kēkss ar augļiem
Norvēģijā – jēra ribiņas
Slovākijā – vafeles ar medu un ķiplokiem
Francijā – rulete Bûche de Noël jeb Ziemassvētku baļķis
Brazīlijā – kāposti ar ķiplokiem
Lielbritānijā – Ziemassvētku pudiņš ar žāvētiem augļiem
Lepnākais Ziemassvētku galds
Anglijas karalis Džons 1213.gadā pavēlēja, ka Ziemassvētku galdam jāsagādā 3000 kastrēti gaiļi, 1000 sālīti zuši, 400 cūkas, 100 mārciņas mandeļu un 24 mucas vīna
Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:
Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.