Svaigi botāniķi • IR.lv

Svaigi botāniķi

1
Trīs biznesa partneri: Edgars (no kreisās) un Evita Ogņevi un Heinrihs Erhards. Foto — Lauris Nagliņš, F64

Ekonomiska cerīguma atgriešanos Alūksnes uzņēmēju pāris svin ar jauna uzņēmuma radīšanu. Laba ideja un pavārs, kas pārvilināts no prestiža Ņujorkas restorāna, ļāva viņiem šovasar ielikt kāju Rīgas ēdināšanas biznesa durvīs

Tā bija Eiropas Savienības fondu nauda, kas savulaik iepazīstināja Evitu un Edgaru Ogņevus ar pavāru Heinrihu Erhardu. Viņa karjera pēdējo trīs gadu laikā veidojusies respektablā Michelin ceļveža atzītos Parīzes un Ņujorkas restorānos. Pērn rudenī Ogņeviem izdevās pārtvert Heinrihu, kurš, lielas cerības nelolojot, bija iegriezies Latvijā, lai izošņātu darba iespējas, un jau gada beigās viņi trijatā sāka strādāt pie glancēti pasniegtas, bet vienkāršas domas īstenošanas. Restorāna cienīgu kafejnīcu ar īsu, nedārgu, katru dienu no jauna veidotu ēdienkarti, kuras centrā ir kāds Latvijas produkts.

Glance gan šeit ir tikai uz skatuves. Aizkulisēs paliek deviņus gadus Alūksnē krātās rezerves un kārtējais uzrakstītais Eiropas projekts, tāpat kā tempi un darba stundas, ko Botanica prasa patlaban.

Pērn Ziemassvētkos Alūksnes kon­ditoreja un kafejnīca Pajumte, ko Ogņevi vada jau deviņus gadus, Rīgas tirdziņā pārdeva tonnu piparkūku. Īpašniekiem tas deva pārliecību, ka iespraukšanās galvaspilsētas ēdināšanas biznesā nav peļama doma. Mildas tirdziņā pie Stacijas laukuma tapa beķereja Pajumte, kā Alūksnes biznesa filiāle. Brīdi vēlāk jau cits uzņēmums, SIA Botanica, kas pieder Edgaram un Heinriham, atvēra kafejnīcu Botanica Rīgas klusajā centrā. Pa abiem kopā tie nodarbina 45 cilvēkus, no kuriem 20 strādā Alūksnē, pārējie – Rīgā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu