10 dārgākās šķiršanās • IR.lv

10 dārgākās šķiršanās

6
1.

Talantīgā amerikāņu golfa spēlētāja Taigera Vuda un zviedru modeles Elīnas Nordegrēnas nesen šķirtā laulība kļuvusi par vienu no dārgākajām mantas dalīšanām pasaulē un iekļuvusi pirmajā desmitniekā

1. RUPERTS UN ANNA MĒRDOKI. 1,7 MILJARDI miljoni. Austrāliešu mediju magnāts ar Annu bija kopā 32 gadus, bet 1998.gadā sastapa jaunāku sievieti.
2. ADNANS UN SORAJA HOŠAGI. 874 miljoni. Ieroču dīleris no Saūda Arābijas 1982.gadā dāsni šķīrās no savas sievas, kas dzimusi Anglijā. Tikai 17 gadus vēlāk DNS analīze apliecināja, ka Sorajai bijuši sānsoļi – Adnans nav meitas bioloģiskais tēvs.
3. TAIGERS VUDS UN ELĪNA NORDGRĒNA. 750 miljoni. Regulāri krāptā sieva izkarojusi 75% no ģimenes kopīpašuma, kas līdz šim tika lēsts ap vienu miljardu.
4. KREGS UN VENDIJA MAKKOVI. 460 miljoni. Kregs bija viens no mobilo tālruņu ēras aizsācējiem Amerikā 80.gados. Vendijai pieder avīžu bizness Kalifornijā.
5. ROMĀNS UN IRINA ABRAMOVIČI. 300 miljoni. Kad pirms trim gadiem sākās šķiršanās, baumoja, ka piecu bērnu māte Irina var kļūt par bagātāko šķirteni pasaulē, tomēr vēlāk krievu prese rakstīja, ka multimiljerdieris savai bijušajai dzīvesbiedrei atstājis «tikai» 300 miljonus dolāru, ieskaitot mājas Maskavā un Londonā, kā arī privāto lidmašīnu un jahtu.
6. MIHAILS UN MAIJA POĻSKI. 184 miljoni. Pāris apprecējās 1975.gadā Ukrainā un gadu vēlāk «ar 500 dolāriem skaidrā naudā» viņiem izdevās emigrēt uz ASV. Kad abi šķīrās, tiesnesis pieņēma lēmumu, ka šķirtenei jāsaņem puse no Mihaila bagātības, ko viņš prasmīgi vairojis, darbojoties enerģētikas jomā.
7. DŽONS VELŠS UN DŽEINA BĪSLIJA. 180 miljoni. Bijušais pasaulē lielākās kompānijas General Electrics vadītājs, 1989.gadā apprecot juristi Džeinu, parakstīja arī laulību līgumu. Taču tā termiņš bija uz desmit gadiem. Abi izšķīrās 2003.gadā
8. MAIKLS UN HUANITA DŽORDANI. 168 miljoni. Basketbolists un viņa sieva kopā nodzīvoja 17 gadu, lai gan regulāri klīda runas, ka laulībai nav nākotnes.
9. NĪLS DAIMONDS UN MĀRŠA MĒRFIJA. 150 miljoni. Populārā amerikāņu mūziķa otrā laulība.
10. STĪVENS SPĪLBERGS UN EMIJA ĪRVINGA. 100 miljoni. Pasaulslavenā režisora pirmā laulība ilga tikai četrus gadus. Piešķirot krietnu summu sievai, tiesnesis ņēma vērā «laulību līgumu», kas bija uzrak­stīts uz papīra salvetes.

AVOTS – THE DAILY TELEGRAPH

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu