Atcerēsimies jūsu jokus • IR.lv

Atcerēsimies jūsu jokus

3
Par Armēnijas dziedātāju Sonu Šahgeldjanu ir patiess prieks, jo viņa nedz uzvedās, nedz dziedāja kā pārproducēts muļķis. Foto — LETA
Pauls Bankovskis

Vai Jaunais vilnis patiesībā nav vienkārši Igora Krutoja dzimšanas dienas svinības?

Beļģijā dzimusi starptautiska dziedātāja, Kanādas pilsone. Prot daudzas valodas, dzied franču, itāliešu, spāņu un angļu valodā, tās visas brīvi pārvalda. Dziedājusi arī portugāļu valodā un vienreiz ebreju valodā [..], lai gan ne vienā, ne otrā valodā tekoši nerunā. Viņa nedaudz runā arī holandiešu (flāmu) valodā, – šādi sākas interneta enciklopēdijas Wikipedia šķirklis par dziedātāju, kas bija redzama televizora ekrānā.

Gaiši vizuļojoši ģērbtajai dāmai piespēlēja neliels stīgu ansamblis, pie melna flīģeļa pa sava skaņdarba melodijas jeb, kā pirms brīža viņš bija teicis – leitmotīva, vijīgajiem līkločiem mūziķus un solisti vadīja gludi iedegušais un tikpat gludi skūtais komponists, bet par pašiem vijīgākajiem no līkločiem gādāja īpaši pieaicinātie armēņu duduka virtuozi Dživans Gasparjans ar mazdēlu Dživanu jaunāko.

Skaņdarba žanrs bija kaut kas, kam reiz filmas Gladiators recenzijā kāds kritiķis bija izdomājis apzīmējumu – etniska vaimanāšana. Esam to dzirdējuši gan Holivudas filmās par seno Romu, gan par Irākas karu – stabule raud, sieviete pārdzīvo, un jūs visu saprotat.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu