Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

1

Nedēļas notikumi Latvijā

Latvijas iedzīvotāji pozitīvi vērtē valsts dalību NATO, turklāt gada laikā šis vērtējums ir uzlabojies, liecina pētījumu centra SKDS jūnija aptaujas dati. 39% iedzīvotāju Latvijas dalību NATO vērtē kā labu lietu, bet 23% to uzskata par sliktu. 2008.gada jūnijā Latvijas dalību NATO par labu uzskatīja 37% iedzīvotāju, bet 2009.gadā – tikai 30%. No aptaujātajiem latviski runājošajiem iedzīvotājiem Latvijas dalību NATO šogad par labu lietu atzīst 52% respondentu, bet krieviski runājošo iedzīvotāju vidū – 20%.

Valsts ieņēmumu dienesta administrētie nodokļu ieņēmumi šogad bijuši 1,82 miljardi latu, kas ir par 2,8% vairāk, nekā pa­redzēts sešu mēnešu plānā. Virs plāna iekasēti aptuveni 50 miljoni latu. Salīdzinājumā ar 2009.gadu nodokļu un nenodokļu ieņēmumi sarukuši par 11%, kas skaidrojams ar ekonomisko situāciju valstī. «Lielākā daļa nodokļu maksātāju ir gatavi maksāt nodokļus un pildīt savas saistības,» komentē VID vadītāja Nellija Jezdakova.

Nacionalizētās a/s Parex banka labo aktīvu pārņēmēja Citadele banka sākusi patstāvīgu darbu. Bankas dibinātāja ir Privatizācijas aģentūra, un tās pamatkapitāls ir 103 miljoni latu. Bankas valdes priekšsēdētājs ir Juris Jākobsons. Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai, kas ir arī Parex bankas akcionāre, jaunajā bankā piederēs 25% plus viena akcija. Pašreizējās Parex bankas 76,6% akciju īpašniece ir Privatizācijas aģentūra, bet 19,7% – ERAB. Daļa no valsts Parex bankā ieguldītajiem 692 miljoniem latu paliks vecajā jeb tā dēvētajā sliktajā bankā, bet 230 miljoni nonāks jaunajā jeb labajā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu