Dombrovskis gaisā • IR.lv

Dombrovskis gaisā

5
Aivars Ozoliņš

Dombrovska valdības likteni izšķirs topošās jaunās koalīcijas taktika vēlēšanās

Valdības iziršanas ātrums ir tieši proporcionāls alternatīvas valdības koalīcijas tapšanas ātrumam. Pēdējo pāris nedēļu laikā  abi saistītie procesi attīstījušies strauji, un nupat izskatās, ka premjerministram Valdim Dombrovskim būtu jābūt brīnumdarim, lai noturētu šo valdību karājamies bezsvara stāvoklī līdz pat vēlēšanām oktobrī. 

Taču brīnumi nenotiek pat politikā. Tikpat nenovēršami kā gravitācijas likums darbojas arī politiskās fizikas likums, ka valdības krīt, kad reālā vara pāriet opozīcijā. 

Lielā  mērā tas jau ir noticis – Vladimira Putina partijas Vienotā Krievija līgumpartnera Saskaņas centra priekšnieks Jānis Urbanovičs acīmredzot ir panācis principiālu vienošanos ar šejienes, kā viņš pats tos dēvē, «trim skaistuļiem» par kopēju valdību pēc vēlēšanām. Ja viss notiktu, kā iecerēts, SC, Zaļo un Zemnieku savienībai, Tautas partijai un LPP/LC kopā varētu būt pat līdz divām trešdaļām vietu nākamajā Saeimā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu