Ārskats nr. 92: Harisa, Tramps un Teilora Svifta; Makrons sapinies Gordija mezglā; Meksikas bīstamā tiesu reforma • IR.lv

Ārskats nr. 92: Harisa, Tramps un Teilora Svifta; Makrons sapinies Gordija mezglā; Meksikas bīstamā tiesu reforma

Pauls Raudseps

Vēsturniece Una Bergmane un Ir komentētājs Pauls Raudseps šajā Ārskata raidījumā apspriež ASV prezidenta amata kandidātu Donalda Trampa un Kamalas Harisas debates: Kas uzvarēja? Ko kandidāti teica par ārpolitiku? Kāda būs debašu ietekme uz vēlēšanu rezultātu? Una paskaidro, kādas negatīvas sekas varētu būt Francijas prezidenta Emanuela Makrona izvēlei izvirzīt labējo politiķi Mišelu Barnjē premjerministra amatam. Una un Pauls arī apspriež Irānas lēmumu nosūtīt Krievijai raķetes, diskusijas Londonā un Vašingtonā par atļaujas došanu Ukrainai izmantot tālās darbības raķetes triecieniem Krievijas teritorijā, tautas vēlētiem tiesnešiem Meksikā, Mario Dragi skarbo ziņojumu par Eiropas ekonomisko stagnāciju un Venecuēlas prezidenta vēlēšanu uzvarētāja došanos trimdā uz Spāniju.

Šajā raidierakstā Helsinku universitātes Aleksanteri institūta zinātniskā līdzstrādniece Una Bergmane un Ir komentētājs Pauls Raudseps dalās pārdomās par ārpolitikas aktualitātēm un izceļ gan lielas, gan mazas ziņās pamanītas lietas, kas Latvijā nevarētu notikt. Podkāsts ir pieejams Ir.lvSpotify, Apple Podcasts un Youtube.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakciju — abonēt Ir.

Esam pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Ārskatu vienreizējā maksājumā (šeit) vai regulārā maksājumā (šeit).

Atcelt savu regulāro ziedojumu jebkurā brīdī varat šeit: billing.stripe.com

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. #SIF_MAF2024

Pagaidām nav neviena komentāra

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu