Rūta Dimanta: Mēs redzam reālus cilvēkus un reālu dzīvi • IR.lv

Rūta Dimanta: Mēs redzam reālus cilvēkus un reālu dzīvi

Rūta Dimanta. Foto - Reinis Hofmanis

Pagājušajā nedēļā labdarības organizācijas Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta saņēma Valstiskuma balvu. Žurnāls Ir šonedēļ viņu intervē, kā Dimantai izdevies izveidot spēcīgo zīmolu.

Dimanta stāsta, ka ikdienas darbā redz cilvēkus, kas savā smagajā liktenī ir stipri, kā arī iejūtīgos, sirdsgudros cilvēkus, kuri palīdz — spēj iekāpt otra kurpēs. “Mūsu nācija spēj sadoties rokās, kad ir grūti, un spēj pacelt nokritušo. To īpaši esmu pieredzējusi grūtos posmos. Piemēram, 2009. gada ekonomiskās krīzes laikā,” viņa teic.

Viņa arī piedzīvojusi naida izpausmes, sākoties Krievijas pilna mēroga iebrukumam Ukrainā. Dimanta stāsta: “Kara sākumā piedzīvojām arī masīvus kiberuzbrukumus, pārcēlām serverus uz citu Eiropas valsti. Pārsvarā virtuāli uzbruka vietējie proputinisti. Viņi laikam tiešām gaida, ka «atnāks atbrīvot». Diemžēl šādi cilvēki iebraukuši arī no Ukrainas, negodīgi izmantojot bēgļu statusu. Aizbēguši no Donbasa. Bet ar kādu mērķi? Mēs pat pieņēmām darbā ukrainieti, taisām savu filtrāciju. Šie cilvēki atbraukuši pie saviem prokrieviskajiem radiniekiem Latvijā. Mēs nedrīkstam būt naivi — kopā ar lielu skaitu Ukrainas patriotu iebrauc arī tādi, kuri nevēlas Ukrainas uzvaru.”

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu