Trenera Jāņa Rimbenieka lauku tortes recepte • IR.lv

Trenera Jāņa Rimbenieka lauku tortes recepte

Ir.lv

Biskvīts: Traukā ar koka karoti samaisa olu dzeltenumus un cukuru. Maisa tik ilgi līdz masa kļūst spīdīga un cukurs pakusis. Iemaisa 3 ēdamkarotes miltu. Otrā traukā saputo 3 olu baltumus. Tos lēnām iecilā pirmā trauka masā, kamēr tā kļūst viendabīga. Lej uz labi ietaukotas un labi sakarsētas pannas (formas), liek karstā cepeškrāsnī un cep, kamēr virsma kļūst saulaini dzeltena (vismaz 15 minūtes). Tā top viena biskvīta kārta, bet tādas var būt vairākas.

Krēms: Katlā uzkarsē 250 ml piena, tad, lēni maisot, lej klāt «miltu putru» (pirms tam 750 ml piena iemaisītas 14 ēdamkarotes miltu, bez kunkuļiem). Turpina maisīt ar koka karoti, kamēr masa katlā uzsit burbuli. Noņem katlu no uguns un ļauj pilnībā atdzist. 

Ar koka karoti sajauc 300 g labas kvalitātes sviesta, 10 ēdamkarotes cukura un 20—25 g vaniļas cukura, kamēr masa kļūst spīdīga. Iemaisa «miltu putrā». Sadala divās vienādās daļās. Baltā masa jau ir gatava, bet brūno iegūst, pievienojot caur sietiņu izsijātu kakao un kafijas pulveri. Daudzumu izvēlas atkarībā no tā, cik tumšu vēlas krēmu. Krēmu gatavo, krūzītē samaisot 1 olu un 3 ēdamkarotes cukura.

Pagaidām nav neviena komentāra

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu