EP vēlēšanās uzvar "Jaunā Vienotība" un Nacionālā apvienība • IR.lv

EP vēlēšanās uzvar “Jaunā Vienotība” un Nacionālā apvienība

3
Politisko partiju apvienība "Jaunā Vienotība" sagaida Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultātus. Foto - Ieva Leiniša, LETA

Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Latvijā uzvarējusi Jaunā Vienotība (JV), otrajā vietā – Nacionālā apvienība (NA). Abi politiskie spēki tikuši katrs pie diviem EP deputāta mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) oficiāli publicētie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Savukārt Latvijas attīstībai (LA), Apvienotais saraksts (AS), Progresīvie, Saskaņa un Latvija pirmajā vietā (LPV) vēlēšanās ieguvušas katra pa vienam EP deputāta mandātam.

EP vēlēšanās Latvijā lielāko vēlētāju atbalstu – 25,07% – ieguvusi JV, bet otrajā vietā pēc balsu skaita ierindojas NA ar 22,08% vēlētāju balsu. Abi šie politiskie spēki būtiski atrāvušies no sekotājiem, ziņo LETA.

LA ieguvusi 9,36% vēlētāju balsu, bet AS – 8,18%. Progresīvie ieguvuši 7,42% balsu, bet Saskaņa – 7,14%. Savukārt LPV ieguvusi 6,16% balsu, liecina CVK apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Tikmēr pārējām partijām nav izdevies pārsniegt 5% slieksni. Suverēnā vara ieguvusi 2,62% vēlētāju balsu, Zaļo un zemnieku savienība – 2,28%, Apvienība Jaunlatvieši – 2,13%, partija Stabilitātei ieguvusi 1,98% vēlētāju balsu, Centra partija – 1,72%, Jaunā konservatīvā partija saņēmusi 1,5% balsu.

Savukārt zem 1% balsu saņēmusi partija Tauta. Zeme. Valstiskums, kas ieguva 0,58% vēlētāju atbalstu, kā arī Tautas varas spēks, kas ieguvis 0,34%, un kustība Par!, kas saņēmusi 0,32% balsu, liecina CVK apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

No JV ievēlēts Valdis Dombrovskis un Sandra Kalniete, bet no NA – Roberts Zīle un Rihards Kols. LA Eiropas Parlamentā pārstāvēs Ivars Ijabs, AS – Reinis Pozņaks, Progresīvos – Mārtiņš Staķis, Saskaņu – Nils Ušakovs, bet LPV – Vilis Krištopans.

Komentāri (3)

Ivars Dzērve 10.06.2024. 12.13

Man kauns par tiem 6,16 % tautiešu, kas pavilkušies uz kremliniem , bet nu labi vēl, ka tik maz…

+2
0
Atbildēt

0

Uldis.M42 10.06.2024. 10.10

https://www.youtube.com/watch?v=7wZfE7NwWRM Eiropa mostas, bet, spriežot pēc JV/Progresīvo panākumiem, latvietīši vēl guļ ziemas miegā, vai jau ir galēji nozombēti. Es nespēju iedomāties, ka Briseles fekāliju stumdītāju demonizētā Marine Le Pen rīkotu iknedēļas seksu pa telefonu ar Putinu, kā to darīja Emanuēla un noteikti nesniegtu tam intīmas dabas pakalpojumus, kā to darīja Zatļers.

0
0
Atbildēt

0

Uldis.M42 10.06.2024. 09.21

Ja Hamas teroristus finansējošos organismus nodēvēja par “iesaukumu”, tad nenāktu par ļaunu visiem rekrūtiem iziet medicīnisko komisiju, pārbaudīt to garīgo spēju līmeni, jeb IQ.
Ja pastulbu alkatīgu bankrotējušu čekistu publiski piesmietu Savicka apteksni ielika eirokomisāra amatā, tad jautājums, kādiem plāprātiņiem bija jābūt tiem, kas to izdarīja.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu