VIDEO: Vai obligātā militārā dienesta atgriešanās? • IR.lv

VIDEO: Vai obligātā militārā dienesta atgriešanās?

1
Attēls no video.
ARTE

Kopš sākās karš Ukrainā, Eiropa stiprina savu aizsardzību. Vai obligātais militārais dienests ir īstā atbilde?

Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā daudzās Eiropas valstīs tiek prasīts atgriezties pie obligātā militārā dienesta, lai stiprinātu valstu bruņotos spēkus. Eiropas Savienībā 9 no 27 valstīm jau ir militārā dienesta programmas. Kā tās strādā? Vai šīs programmas varētu ieviest arī citviet, skaidro šīsnedēļas Eiropas raidsabiedrības ARTE video.

 

Redakcijas piebilde: video varēs noskatīties raidsabiedrības ARTE mājaslapā līdz šāgada 15.jūnijam.

Šo iknedēļas raidījumu veido Eiropas sabiedriskā raidorganizācija ARTE. Tas tiek publicēts deviņās valodās, pateicoties sadarbībai ar El País (Spānija), Gazeta Wyborcza (Polija), Internazionale (Itālija), Kathimerini (Grieķija), Le Soir (Beļģija), Telex (Ungārija) un Ir (Latvija). Projektu finansē Eiropas Savienība no European Media Platforms līdzekļiem.

Komentāri (1)

Uldis.M42 20.05.2024. 14.16

Obligātais militārais dienests būtu apsveicama lieta, tikai līdz tam mūsu armija ir jāatbrīvo no visiem krievu militāristiem, sākot jau ar Kalniņu, jo tie deģenerāti nes līdzi vissliktākās krievu armijas tradīcijas, pirmkārt jau “ģedovšķinu”, ka visbaisāko cilvēka cieņas laupīšanu un gribas salaušanu.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu