Pēdējā maltīte • IR.lv

Pēdējā maltīte

Nomas izveidotājs Renē Redzepi ir atzīts par sava laikmeta izcilāko un ietekmīgāko šefpavāru. Foto — Scanpix
Džūlija Moskina, © The New York Times News Service

Par savu slēgšanu paziņojusi Kopenhāgenas Noma — par labāko pasaulē atzītais restorāns. Šefpavārs Renē Redzepi skaidro, ka augstākā līmeņa restorāni ar nogurdinošām darba stundām un intensīvu darba kultūru ir sasnieguši savu lūzuma punktu. «Tie nav ilgtspējīgi»

Kopš atvēršanas pirms 20 gadiem Kopenhāgenas restorāns Noma, kurā pašlaik cita starpā tiek pasniegta grilēta ziemeļbrieža sirds uz svaigām priežu skujām un safrāna saldējums bišu vaska bļodiņā, ir mainījis priekšstatu par to, ko nozīmē izsmalcināta ēdināšana. Jauna gastronomisko tūristu šķira ir gatava pakārtot savus ceļojumus un maksāt vismaz 500 eiro par vienām vakariņām, lai izbaudītu vairāku ēdienu degustācijas ēdienkarti.

Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!


Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu