Garšīgi un zaļi • IR.lv

Garšīgi un zaļi

1
Lilita Kenta. Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Marija Leskavniece

Ikdienas ēšanas paradumi ir viens no iedarbīgākajiem veidiem, kā individuālā līmenī mazināt klimata pārmaiņas. Šomēnes norisinās jau sestais dabai draudzīga uztura izaicinājums Neapēd zemeslodi. Otro gadu to vada Lilita Kenta

Piektdienas pēcpusdienā Kozy Eats, vienā no populārākajām vegāniskajām ēstuvēm Rīgā, ir grūti atrast brīvu galdiņu. Bārmenis brīdina, ka pasūtīto var nākties gaidīt ilgāk, nekā ierasts. Toties vilties nenākas. Ēdiens ir ne tikai garšīgs, bet arī tāds, ko droši var piedāvāt jebkuram gaļēdājam, kurš pārliecināts, ka vegāni ēd tikai zāli. Un reizēm avokado. Pusdienas šķīvī ir sātīgas un apetītlīgas.

Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!


Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu