Atšķirībā no citām valstīm, kur maltīte parasti ir viens ēdiens, korejiešu galda kultūras pamats ir banchan — dažādas piedevas, kas papildina vienu galveno ēdienu. «Tas rada daudz pārpalikumu,» interneta izdevumam Huffington Post stāsta Kims Mihva, kas vada zero waste kustības tīklu Dienvidkorejā. Pagājušā gadsimta 90. gados, kad viņa valstī palielinājās dzīves līmenis un vienlaikus daudz vairāk cilvēku izvēlējās dzīvot vienatnē, ievērojami palielinājās arī pārtikas atkritumu daudzums. Tādās lielās pilsētās kā Seula izgāztuves bija pārpildītas un trūka vietas jaunu atkritumu glabātavu ierīkošanai.
Valsts, kas uzvarējusi cīņā pret pārtikas atkritumiem
Korejiešu banchan — dažādas piedevas, kas papildina vienu galveno ēdienu
Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!
Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.