Atpūtai vai spiegošanai? • IR.lv

Atpūtai vai spiegošanai?

Sekiluoto sala, kuru nopircis krievu biznesmenis Pāvels Meļņikovs. Uz mazās salas jau uzbūvētas vairākas jaunas ēkas, helikopteru nolaišanās laukums un deviņas kuteru piestātnes. Foto — The New York Times
Endrū Higinss, © The New York Times News Service

Vērienīgs policijas un armijas reids nelielā salu arhipelāgā pie Turku kļuvis par pamatu dažādām sazvērestības teorijām Somijā — varbūt tūrisma biznesa aizsegā tur patiesībā cenšas ieperināties krievu spiegi?

Pensionārs Leo Gastgivārs, kas savas vecumdienas nolēmis pavadīt uz nelielas saliņas arhipelāgā pie Somijas rietumu krasta, kādā septembra rītā pamodās un, kā parasti, halātā vispirms devās uz mazmājiņu. Liels bija vīrieša pārsteigums, gandrīz pie pašām savas mājas durvīm ieraugot divas melnas ātrlaivas, kurās bija sasēduši somu specvienības policisti maskēšanās tērpos. Pēc mulsas apmainīšanās ar labrītu, Gastgivārs iegāja atpakaļ mājoklī un paņēma binokli, lai sekotu tam, kā specvienība pēkšņi aiztraucas uz blakus esošo salu. Pensionārs zināja, ka tās īpašnieks ir kāds mīklains krievu biznesmenis, taču savu kaimiņu viņš nekad nebija saticis.

Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!


Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu