Turoties pie barankas • IR.lv

Turoties pie barankas

Vidzemes maiznīcas direktore Ligita Liepiņa-Eglīte: «Izaicinājumi 20 gadu garumā, kopš es te strādāju, bijuši katru dienu. Visu laiku jādomā, ko darīt, kā noturēties tirgū.» Foto — Alise Šulca, Picture Agency
Ieva Puķe

No pēdējās ekonomiskās krīzes viļņiem Vidzemes maiznīca izpeldēja, kā glābšanas riņķi lietojot tautā iemīļotās barankas. Tagad tās aizceļojušas arī uz veikaliem Anglijā un Īrijā

Mašīna tvertnē samīca 60—80 kilogramus mīklas, kas ar ratiņiem tiek aizvesta līdz nākamajam agregātam. No tā birst mīklas gredzentiņi. Mūsu viesošanās brīdī top klasiskās ovālās sausbarankas, dēvētas par «laiviņām», bet tikpat labi tās varētu būt lielās, mīkstās vaniļas barankas vai mazās, apaļās sausbaranciņas, ko var mutē iemest kā vienu kumosu.

Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!


Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu