Kipras tiesa norāda uz iespējamiem Miluša tiesību pārkāpumiem • IR.lv

Kipras tiesa norāda uz iespējamiem Miluša tiesību pārkāpumiem

21
Germans Milušs tiesā Latvijā. Foto: LETA

Kipras tiesa nolēmumu uzdot Latvijas prokuratūrai līdz 25.augusta plkst. 10 iesniegt virkni dokumentu un atbildes uz tiesas jautājumiem

Otrdien Kiprā notikusi tiesas sēde par uzņēmēja Germana Miluša izdošanu Latvijai, tomēr lēmums vēl nav pieņemts. Tiesa norādīja uz iespējamiem Miluša tiesību pārkāpumiem, aģentūru LETA informēja Miluša advokāte Jeļena Kvjatkovska.

Advokāte informēja, ka Kipras tiesai ir radušies vairāki būtiski jautājumi Latvijas pusei, kas saistīti gan ar iespējamiem Miluša tiesību pārkāpumiem lietas izskatīšanā pirmās instances tiesā, gan ar turpmāko instanču tiesas rīcību, iztiesājot lietu bez Miluša piedalīšanos.

Tāpat Kipras tiesa norādījusi, ka aizstāvībai nav bijusi iespēja iepazīties ar lietas dokumentiem, kaut gan šādas tiesības ir paredzētas likumā.

Līdz ar to Kipras tiesa pieņēmusi lēmumu uzdot Latvijas prokuratūrai līdz 25.augusta plkst.10 iesniegt virkni dokumentu un atbildes uz tiesas jautājumiem. Tiesas sēda tiks turpināta 25.augustā, kad Miluša aizstāvībai tiks dota iespēja iepazīties ar dokumentiem, kuri tiks saņemti no Latvijas, skaidroja advokāte.

Sēdē klātienē piedalījās arī Milušs.

Kā ziņots, no 2007.gada 23.aprīļa starptautiskajā meklēšanā izsludinātais Milušs tika aizturēts Larnakā un tagad Latvijas Ģenerālprokuratūra kārto formalitātes, lai panāktu viņa izdošanu un nogādāšanu Latvijā.

Kipras ziņu aģentūras CNA iepriekš vēstīja, ka 54 gadus vecais Milušs aizturēts 3.augustā, kad uz Kipru bija atlidojis ar vakara reisu no Maskavas. Pasu kontrolē konstatēts, ka Krievijas pilsonis ir Starptautiskās kriminālpoliciju organizācijas “Interpols” meklēšanā, vēsta CNA. Pusnaktī Kipras policija saņēmusi orderi viņa arestam, taču Milušs žēlojies par sliktu pašsajūtu, kas saistīta ar augstu asinsspiedienu, un viņš nogādāts vietējā slimnīcā. Pāris dienu vēlāk tiesa nolēma viņu paturēt aiz restēm līdz 11.augustam.

Jau ziņots, ka Zemgales apgabaltiesa 2007.gada martā bijušo “BMW” tirgotāju Milušu, bijušo Jūrmalas mēru Juri Hlevicki un toreizējo deputāta kandidātu Gvido Hariju Volbrugu atzina par vainīgiem kukuļa došanā toreizējam Jūrmalas domes deputātam Ilmāram Ančānam (“Mūsu zeme”), lai viņš domes priekšsēdētāja vēlēšanās nobalsotu par Hlevicki.

Hlevickim un Milušam piemērots piecu gadu cietumsods ar mantas konfiskāciju, Volbrugam – trīs gadu brīvības atņemšana nosacīti ar trīs gadu pārbaudes laiku. Miluša sievas iemaksātā drošības nauda – 20 000 latu – ieskaitīta Valsts kasē, nolēma tiesa.

 

Komentāri (21)

basta 22.08.2017. 15.16

Un Latvijas padumjā miļicija, padumjā prokuratūra un padumjā tiesa atviegloti nopūtās, viņiem nebūs jāpieliek pūles, lai Milušs nenonāktu Latvijā. Loģiski paģeļņiki: Šlesers un Šķēle, arī un protams Miluša sugas brāļi: Vienotība un SC, jo Temīdas uzvara arī viņus var smagi skārt.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu